5 Tips Penting Sebelum Anda Sertai Kaji Selidik Dalam Talian

Adakah anda masih baru lagi dalam dunia kaji selidik dalam talian? Anda masih lagi tidak memahami bagaimana kaji selidik dalam talian berfungsi? Oleh itu, kami akan senaraikan 5 tips penting sebelum anda sertai kaji selidik dalam talian.

1. Ketahui Jika Panel Tersebut Adalah SCAM.

Terdapat banyak syarikat-syarikat scam yang mendakwa bahawa mereka adalah syarikat kajian permasaran yang menawarkan kaji selidik dalam talian. Untuk membezakannya, anda perlu tahu bahawa laman web kajian permasaran yang sah tidak akan memerlukan anda membayar untuk mendaftar dengan syarikat mereka dan juga mempunyai profil syarikat yang jelas serta butiran hubungan.

Sekiranya anda melihat bahawa laman web ini menawarkan pendapatan sampingan yang lumayan, cepat, dan pantas ianya kemungkinan laman web scam! Oleh kerana terdapat syarikat kajian permasaran di internet, anda perlu tahu cara mengenal pasti perkara-perkara yang sah sebelum memulakan perjalanan tinjauan berbayar anda. Anda boleh lawati blog post kami untuk mengetahui bagaimana cara untuk mengetahui laman web scam.

2. Mempunyai sambungan internet yang stabil.

Tips penting sebelum anda sertai kaji selidik dalam talian yang kedua ialah mempunyai sambungan internet yang stabil. Ianya sangat penting ketika menjawab kaji selidik! Selepas anda mendaftar, syarikat kajian permasaran akan menghantar anda jemputan untuk menyertai kaji selidik secara berkala. Oleh itu, anda perlu mesti memastikan ketika menjawab kaji selidik anda mempunyai sambungan internet yang baik.

3. Ganjaran tidak akan dapat dengan cepat (overnight success).

Ramai orang berfikir bahawa kaji selidik dibayar dalam talian adalah satu cara untuk mendapatkan pendapatan dengan segera, tetapi mereka salah! Walaupun kaji selidik dibayar dalam talian cukup mudah dan berguna untuk mereka yang mahukan ganjaran dan pendapatan yang lebih cepat, ia masih memerlukan sedikit masa untuk mendapatkannnya.

Baca:  Tips menggunakan Whatsapp (bahagian 2)

Anda perlu memberi syarikat kajian permasaran beberapa waktu kerana mereka mungkin mempunyai prosedur yang berbeza untuk memproses penyertaan dan ganjaran anda. Bergantung kepada panel kaji selidik, mungkin terdapat jumlah minimum wang tunai yang berbeza atau masa pemprosesan. Jangan risau, anda pasti akan menerima ganjaran yang diperolehi.

4. Melakukan kaji selidik mengambil masa.

Melakukan tinjauan memerlukan anda untuk memperuntukkan sedikit masa lapang anda! Ia masih berfungsi selepas semua. Setiap kaji selidik sebenarnya mempunyai tempoh masa yang ditetapkan, yang bermaksud anda tidak seharusnya mengharapkan untuk melengkapkan kaji selidik selama 10 minit dalam masa 3 minit sahaja. Tiada apa-apa yang datang begitu mudah jika anda tidak meletakkan dalam masa dan usaha.

Oleh itu, anda perlu menguruskan masa anda dengan bijak! Pada mulanya, anda mungkin merasa sukar untuk menguruskan masa anda dan mungkin akan dibanjiri atau menghabiskan terlalu banyak masa untuk mencuba. Salah satu tips lagi, anda perlu menetapkan masa-masa yang tertentu untuk menjawab kaji selidik seperti contoh semasa waktu rehat tengahari, atau sebelum memulakan pekerjaan dan sebagainya. Jadikan ianya satu amalan. Dengan ini, anda akan lebih komited untuk menjawab kaji selidik.

5. Akaun anda mungkin dibatalkan jika anda tidak menjawab dengan jujur.

Saya tahu selalu ada godaan untuk memberi jawapan rawak untuk menyelesaikan tinjauan dengan ASAP supaya anda boleh teruskan. Sebenarnya, syarikat-syarikat ini akan tahu jika anda memberikan jawapan yang rawak dan tidak berfikir. Masa yang dilaburkan dalam kaji selidik itu juga merupakan faktor yang dapat dijejaki, jadi jika mereka meragui kredibiliti anda, mereka akan membatalkan akaun anda.

Oleh itu jujur ​​dalam jawapan anda – ini berfungsi dengan baik untuk kedua-dua pihak kerana mereka benar-benar mencari maklum balas, dan respons anda boleh menjejaskan produk dan perkhidmatan masa depan!

Baca:  5 Laman Bagi Yang Ingin Belajar Pengaturcaraan Percuma

Berikut adalah 5 tips penting sebelum anda sertai kaji selidik dalam talian. Anda boleh cuba untuk praktikkan dan kongsikan jika tips ini berguna untuk anda.

Facebook Comments