5 Syarikat yang Menawarkan Penjejakan GPS

Malaysia dikatakan sebagai salah satu daripada 10 negara teratas di dunia dengan jumlah kecurian kenderaan tertinggi. Ketua Pegawai Eksekutif Persatuan Insurans Am Malaysia (PIAM) berkata, secara purata sebanyak 60 kenderaan dicuri setiap hari dari seluruh negara (The Star, 2016). Oleh itu, syarikat-syarikat ini mengambil inisiatif dengan menawarkan penjejakan GPS untuk mengesan di mana lokasi kereta anda. Berikut adalah 5 syarikat yang menawarkan penjejakan GPS untuk kereta anda.

5 syarikat tempatan yang menawarkan penjejakan GPS

Top 10 kereta yang dicuri pada tahun 2014 dan 2015

5 Syarikat yang Menawarkan Penjejakan GPS

1. KATSANA

Katsana menawarkan perkhidmatan teknologi kereta yang disambungkan untuk membantu anda mengesan kenderaan, membuat pengurusan kereta dengan mudah, memahami & memperbaiki corak tingkah laku memandu, dan membuat jalan yang lebih selamat untuk semua.

Anda juga boleh dapatkan pemberitahuan menerusi aplikasi sebaik sahaja kenderaan anda memulakan perjalanan, sama ada anda pergi bercuti, di tempat kerja, atau di waktu lapang, serta diberi amaran terhadap kemungkinan berlakunya kecurian. Antara notifikasinya termasuklah amaran pergerakan kereta, amaran bateri rendah, serta amaran memandu berkelajuan tinggi.

2. RightOnTrack

RightOnTrack menawarkan gabungan teknologi GPS dengan perisian pengurusan aset dan komunikasi satelit untuk menyediakan penyelesaian yang lengkap untuk semua keperluan pengurusan kenderaan anda. Antara produk yang ditawarkan ialah Oncore Fleet, Oncore Fuel Monitoring, Oncore Anti-Theft, Oncore Mobile dan Oncore Marine.

3. mDrive

mDrive menawarkan untuk mengesan kedudukan terkini kenderaan serta memantau status perbatuan (mileage) kenderaan, memahami tingkah laku para pemandu ( dan pada masa yang sama memahami diagnostik kenderaan dengan mudah melalui peranti OBDii. OBD (On-Board Diagnostics) adalah istilah automotif merujuk kepada kemampuan diagnostik dan pelaporan diri kenderaan.

4. Cartrack

Cartarack menawarkan 5 jenis produk iaitu pengurusan fleet, telematik insurans, memperolehi kenderaan yang dicuri, penjejakan aset dan sistem pemantauan elektronik. Mereka juga menawarkan 2 pilihan iaitu langanan bulanan ataupun sewaan.

Baca:  3 Cara untuk Membuat Data Sandaran Dari Windows 10

Sebagai contoh kegunaan produk pengurusan flit ialah menyampaikan maklumat yang anda boleh gunakan untuk mengurangkan kos bahan api, meningkatkan produktiviti, memastikan pelanggan terus berpuas hati dan mengurangkan kerja lebih masa sambil menyiapkan lebih banyak kerja setiap hari.

5. Nextrac

NEXTRAC menawarkan servis menguruskan fleet kenderaan peribadi, teksi, bas dan lori, termasuk kapal penangkapan ikan. Ianya termasuk juga menyediakan perkakasan, perkhidmatan pengesanan, pemasangan, pelaksanaan sistem, latihan dan juga, pengaturcaraan.

Facebook Comments